2 Haziran 2020 Salı

Adıyaman Tütün Zararları Nelerdir


Sigara her yaştan insan sağlığını ciddi oranda tehdit edecek pek çok unsur barındırmaktadır. Hatta bu zararın anne karnında başladığını ve yaşlılık dönemine kadar devam ettiğini dile getirmek mümkün. Ziraat adıyaman tütünü gibi farklı tütün çeşitlerinin üzerinden hazırlanan sigara sadece aktif değil, aynı zamanda pasif içiciler üzerinden de ciddi zararlar teşkil edebilmektedir. Yani sigara içenlerin yanında duran kişiler de dumanından etkilenmek suretiyle çok ciddi hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya kalırlar.
  Sigaranın Zararları
  Aslına bakılırsa sigaranın zararları saymakla bitmez. Ancak özellikle akciğer ve kalp hastalıkları gibi önemli sorunlar, sağlığı ciddi oranda tehdit etmektedir. Özellikle ölüme kadar götüren bir durum yarattığını söylemek mümkün. Bu doğrultuda çelikhan tütünü ile beraber diğer ürünler için tehlike arz edecek birçok farklı hastalıktan bahsetmek mümkün.
  - Solunum sistemi hastalıkları,
 - Akciğer rahatsızlıkları,
 - Akciğer kanseri,
 - KOAH,
 - Damar tıkanıklığı,
 - Cilt kanseri, dudak kanseri gırtlak kanseri,
 - Sindirim sistemi rahatsızlıkları,
 - Tırnaklarda yaşanan güçsüzlük ve solgunluk,
 - Cansız, soluk ve pürüzlü bir cilt görünümü,
 - Beyin hücrelerini öldürmesi ile Demans ve Alzheimer hastalıkları,
 - Kısırlık,
 - Menopozun erken başlanması,
 - Göz hastalıkları,
  Bu gibi problemler insan sağlığını tehdit edecek yüksek boyutlara çıkabilmektedir. O yüzden zamanında adıyaman tütünü ile diğer tütünler konusunda sigara üzerinden tedbir almak ve bırakmak büyük öneme sahiptir.
  Her Hastalığın Etmeni Sigara
  Genelde insan sağlığına önemli oranda zararlar verecek hastalıkların sebeplerine bakıldığında, sigara her daim maddeler arasında yer alır. Zira içeriğinde bulunan nikotin başta olmak üzere zifir ve daha pek çok farklı zararlı unsur, çelikhan tütünü gibi bütün farklı tütün çeşitlerinde yer almaktadır. Sigara da gırtlaktan geçmek suretiyle bütün farklı organlara ulaştığından dolayı, kan yolu ile her yere zarar verme durumu yaratmaktadır. Özellikle hücre ölümü ile beraber yeni hücre doğumuna engel olmaktadır. Bu da hücrelerin farklı organlarda ve vücudun değişik noktalarında gerçekleştirmesi gereken görevlerini engel teşkil eder. Böylece pek çok farklı hastalık ortaya çıkar.
  Ölümcül Hastalıklar ve Sigara
  Sigara insan hayatına önemli oranda sekteye uğratırken, özellikle zaman içerisinde ölüme kadar götürmektedir. Bu doğrultuda yapılan araştırmalar ile beraber sigara üzerinden her sene 6 milyon insanın hayatını kaybettiği bilinmektedir. Bu durum genelde akciğer kanseri ile beraber diğer farklı kanser türlerinin yanı sıra, Demans ve Alzheimer üzerinden gerçekleşmektedir. Böyle durumlar için tedbir alabilmek amaçlı adıyaman tütünü konusunda mümkün olduğu kadar sigara azaltılmalı ve hatta tamamen bırakılmalıdır.
  İnsan Sağlığına Zarar Teşkil Eden Sigara
  Sigara her hastalığın temelinde yer alan en önemli unsurlardan biridir. Özellikle yaş ilerledikçe bağışıklık sistemi düşer. Bu da sigaraya karşı savunma mekanizmasını daha güçsüz hale getirir. Böyle durumlar ile karşı karşıya kalmamak için ise yapılması gereken, çelikhan tütünü ve diğer tüm tütünler üzerinden özel olarak hazırlanan sigarayı bırakmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder