13 Temmuz 2020 Pazartesi

Ahşap Merdivenlerin Kullanım Süresi Ne Kadardır?



            Dekorasyon uzmanlarının özellikle önerdiği ahşap merdiven modelleri kullanıldığı alanları güzelleştirmesi, şık bir dekorasyon imkanı sunmasıyla olduğu kadar, dayanıklılığıyla da tercih ediliyor. Bu tür bir merdivene sahip olmak isteyenler sıklıkla bu merdivenleri ne kadar bir ömre sahip olduğunu araştırırlar.
            Özellikle hizmet sektöründe çalışan mekanlarda ahşap merdiven tercih edilecekse, her gün birçok kimsenin bu mekana geleceği ve merdivenlerin normalden daha fazla kullanılacağı hesaplanarak, bu merdivenlerin ne kadar süre boyunca sorunsuz kullanılacağı sorusu akıllara geliyor. Bu durumda bu merdivenlerin kullanımı ve kurulumu konusunda bazı detayları göz ardı etmemekte yarar var.
  Ahşap Merdivenlerin Uzun Süre Kullanılması İçin
            Günümüzde hemen hemen her bölgede tercih edilen ahşap merdivenler sıklıkla istanbul ahşap merdiven tercihleriyle de gündeme geliyor. İstanbul kalabalık ve büyük bir şehir. Bu şehirde biraz daha doğa ile iç içe yaşama hissi veren bu ürünler ev içi ahşap merdiven alternatiflerinden ofislere ve otantik tasarımlı mekanlara kadar her yerde güvenle tercih edilmektedir. Ahşap, yapısı itibariyle zaten dayanıklı bir malzemedir. Ancak bu dayanıklılığı daha da uzun bir süre devam ettirmek için bazı uygulamalar mevcut.
            Öncelikle bu merdivenlerin yaptırılması aşamasında dayanıklı bir ağaç türünü seçmek, yardımcı olacaktır. Meşe ağacı, Merbau ve Sapelli olarak adlandırılan ağaç türleri günümüzde en dayanıklı olarak tanımlanan ahşabın ana malzemesidir. Bu malzemeden seçilen bir merdiven, ömürlük bir kullanım sunacaktır. Ancak ağacın türüyle beraber, bu merdivenlerin kullanımı sırasında bazı konularda dikkatli olunmalıdır.
  Ahşap Merdivenlerin Temizliği ve Bakımı
            Bu merdivenlere zaman zaman ahşabı besleyecek olan özel malzemeler ile bakım yapılmalıdır. Bunun için satılan koruyucu cilalar ve yağlar bulunmaktadır. Ayrıca ahşabın temizliğinde elma sirkesi kullanılması, merdivenin üzerindeki kirin doğal bir yöntemle temizlenmesini ve dolayısıyla yıpranmasını engelleyecektir. Bu merdivenleri silerken kimyasal içerikli, yoğun deterjanlardan ve ahşabı çizecek olan sert temizleme ürünlerinden kaçınmak gerekiyor. Yumuşak bir bez ile ve ahşap için özel olarak hazırlanan deterjanlar aracılığı ile merdivenleri temizlerseniz, merdivenlerin ömrü çok daha uzun olacaktır.
            Temizlik dışında ahşap merdiven kullanımında dikkat edilmesi gereken başka bir husus da, merdivenin herhangi bir yerinde bir bozulma, kırılma veya aşınma söz konusu olduğunda bunu sorun daha da büyümeden tamir ettirmektir. Çünkü ahşap, herhangi bir yerinden bir bozulmaya maruz kalırsa, kullanımına devam edilirken bu sorun daha da büyüyecek ve geri dönülmez bir hal alacaktır.
  Ahşap Merdiven Böceklenir Veya Çürür Mü?
            Ahşap doğal bir malzeme olduğundan genellikle böceklenmesi veya zamanla çürümesi hakkında endişe edilir. Bunun engellenmesi için ahşap üretimi sırasında bazı özel maddeler kullanılarak, ahşap fırınlanır. Fırınlama işlemi ahşabın çürümesine ve böcek üretmesine engel olan yegane korumadır. Oldukça uygun olan ahşap merdiven fiyatları yapılan bu işlemler ve ahşabın nitelikleri doğrultusunda şekillenmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder