15 Temmuz 2020 Çarşamba

Aşık Etme Duası Hayatımı Değiştirdi Çok Şükür


Aşık Etme Duası Hayatımı Değiştirdi Çok Şükür
 “Sular seller akınca, rahmetin durulur mu, sen bize yardımcı olunca ve merhametinin esintileri bizi daima doğru yola iletince ve selamete çıkarınca, elbette ki varlığın bize kafi gelir ve esmalarının hatırı adına aşık etme duası da imdadımıza koşar. Kapılar kapanır ve kapılar açılır, zira Allah demir kapıyı kapatınca altın kapıyı açar. İşte bu hikmet çerçevesinde senin yüceliğin ile eşdeğer olan esmalarına sığınarak ve Kur’an-ı Kerim’de bize bildirdiğin tavsiyeleri ve emirleri aynen uygulayarak aşık etme duasını sana sunmak istiyoruz. Bütün Peygamberler, hakkı getirdi ve bütün evliyalar bunu teslim ederek bize bildirdi, gönderilen bütün kutsal kitaplar bize aydınlığı bildirdi ve hakkı apaçık bir şekilde gösterdi. Şimdi gönderilen bütün peygamberleri kendime şefaatçi kılarak ve getirdikleri bütün suhufları ve kutsal kitapları kendi duama vesile ve şefaatçi ederek, aşık etme duasını yapıyorum. İlahi sen büyüksün, bize neşe verirsin; kainatı yaratıp içerisine nimetlerini serpiştirir ve bizi mutlu edersin. Bizi kendi nefsimizle baş başa koymak ve nefsimizin arzularına amade olmak yerine, kendi kudretine yönlendirip kendi varlığınla sevindirir ve bize bu şekilde nimetlerin kadrini kıymetini öğretirsin. İlahi kapındayım, sular buna şahittir, seninle birlikteyim. Ağlayan çocukların, inleyen çığlıkların ve acı feryatların tavan yaptığı mekanlarda ve zaman dilimlerinde bile, senin varlığının coşkusu kendisini hissettirir ve bize merhamet esintileri ile yaşadığımız çileli hayatın geçici olduğunu, mutluluk ve huzur diyarının asıl cennet mekanı olduğunu hatırlatır. Zira bütün kutsal bilgiler, dünya hayatının çileli encamı sonrasında ahiret yurdunun huzur dolu mekanının asıl amaç olduğunu tebliğ etmiştir. Fakat dünya hayatında da çile çekmenin senin merhametin ile son bulacağını ve aşık etme duası ile dilediğim kişinin kalp odağına kurulacağımı düşünüyorum. Bana aşık etme duasının faydalarını göstererek cennetten bir parçanı benimle yaşat ve kalbime deruni hislerin en masumunu nakş ederek beni duanın amacına ulaştır, amin.”
Bu aşık etme duası kişinin başka bir insanın kalbine söz geçirebilmesi ve onun kalbinde yer edinebilmesi maksadına dönük olarak yapılır ve yukarıdaki mübarek kelimeler aynen telaffuz edilir; ne ki yukarıdaki sözcüklerin okunma adabı ile alakalı bilinmesi ve tatbik edilmesi gereken çok mühim ve yaşamsal öneme sahip bazı maddeler bulunmaktadır ve bu maddeleri de aşık etme duası çerçevesinde sizinle paylaşmak durumundayız. Şöyle ki: Kişi, aşık etme duasını tatbik ederken kesinlikle ve mutlaka Allah’ın varlığına ve bütün mahlukatı yoktan var eden kudretine teslim olup aynı zamanda kalbinde barındırdığı insanın hayalini ve varlığını da düşünmeye çalışmalıdır. Yani aşık etme duasını yapan kişi hem Allah’ın varlığından emin olmalı ve kendi nefsini onun yaratıcı gücüne teslim etmeli, hem de sevdiği kişinin hayalini canlı bir şekilde aklında tutmalıdır.
Aşık etme duasını yapacak olan kişiler, uygulamayı yaparken yukarıdaki sözcükleri ezberleyerek yapmaları halinde, istedikleri her ortamda bu duaya başvurabileceklerini ve aktif bir şekilde duayı tekrar ederek Allah’ın kendilerine açacağı merhamet kapısına daha sık ve seri bir şekilde müracaat edebileceklerini hatırlamak durumundadırlar. Fakat eğer ezber kabiliyetiniz iyi değilse endişelenmenize hiç gerek yok, çünkü aşık etme duasını ezberlemeden bir kağıda ya da telefon ekranına bakarak da da okumak gayet mümkündür ve herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder