9 Temmuz 2020 Perşembe

Arapça Çeviri Nasıl Yapılır?


Arapça Çeviri Nasıl Yapılır?
Birçok dil üzerinden yapılan çeviriye nazaran, Türkçe ile Arapça arasında gerçekleştirecek çeviri daha zordur. Bu durum arapça çeviri konusunda her iki dil arasındaki karakter ve yapısının yanı sıra, daha birçok unsur sebebiyle ortaya çıkar. Ancak özellikle yapı ve karakter farklılığı iki dil arasında yapılacak çevirinin tamamen profesyonel bir anlayışla ele alınması gerektiğini göstermektedir. O yüzden mutlaka Arap kültürünü iyi benimsemiş ve ana dili gibi Arapça konuşan tercümanlar hizmeti altında çalışmaların yapılması gerekmektedir.
  Arapça Çeviri Neden Yapılır?
  Özellikle başta inanç açısından ortak bir tarihin bulunması ile beraber, aynı zamanda kültür açısından da Türkiye ve Arap ülkeleri benzerlikler göstermektedir. O yüzden birçok farklı alanda karşılıklı alışveriş düzenli olarak gerçekleşiyor. Bunlar başta farklı sektörler açısından ürün ve hizmet olmak üzere, bireysel olarak da öne çıkıyor. Tıbbi, akademik, teknik, web sitesi, hukuki ve daha birçok farklı çalışma bu konuda yer almaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı arapça çeviri günümüzde büyük bir öneme sahiptir.
  Profesyonel Arapça Çeviri
  Sorun yaşanmaması ve profesyonel bir anlayışla arapça çeviri gerçekleşmesi için ekip olarak uzmanlar bir arada çalışmalıdır. O yüzden başta en az 2 veya 3 dil bilen yeminli tercümanlar süreçte yer alır. Çünkü sadece Türkçe üzerinden değil dünyanın birçok farklı dili üzerinden çapraz hizmet ile beraber Arapçaya çeviri gerçekleşir. Aynı zamanda süreci yönetecek olan Proje Koordinatörü ile beraber redaksiyon ve yerelleştirme uzmanları süreçte önemli bir pay sahibidir. Tabii değişik sektörler konusunda yıllar içinde tecrübe kazanmış uzmanlar süreçte yer alır. Böylece güvenilir ve tecrübeli bir tercüme bürosu bünyesinde zamanında teslim üzerinden çeviri sağlanır.
  Arapça Çeviri Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
  Türkçe ya da farklı diller üzerinden arapça çeviri gerçekleştirilirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.
  - Köken farkından dolayı yapısal ayrılıklara dikkat edilmelidir.
 - Geleneksel kusurlar yaşanmamalı ve kültürler arasında köprü oluşturulmalıdır.
 - Arapçanın konuşulduğu farklı ülkeler üzerinden yerelleştirme hatasız biçimde yapılmalıdır.
 - Çalışmalar aşamalı olarak ele alınmalı ve tüm kontroller tamamlanmalıdır.
 - Gramer ve yazım denetimi gerçekleşmelidir.
  Bu gibi hususlar ele alınmak suretiyle Türkçe başta olmak üzere, herhangi bir dil üzerinden Arapçaya profesyonel çeviri gerçekleşmektedir.

 Uzaktan Arapça Çeviri
  Türkçe ve Arapça ile beraber birçok farklı dünya dili üzerinden artık çeviri teknolojinin desteği ile daha kolay hale geldi. Özellikle uzaktan çeviri sayesinde artık mail yolu üzerinden gerekli dosya ve dokümanlar gönderilmektedir. Böylece gerekli incelemeler yapılmak suretiyle ortaya çıkan fiyatlandırma eşliğinde, hatasız bir çeviri gerçekleşir. Zamanında teslim ile aynı şekilde mail üzerinden dosya ilgili kişiye ulaştırılır. Tüm bu süreç ekip olarak çalışan uzmanlar kontrolü altında tercüme bürosu bünyesinde ele alınmaktadır. Noter tasdikli olarak ana dili Arapça olan yeminli tercümanlar ışığı altında, güvenli bir destek elde etmek mümkün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder