9 Temmuz 2020 Perşembe

Boşanma Davanızda Neden Avukat Tutmalısınız?


Boşanma Davanızda Neden Avukat Tutmalısınız?
Evlilik kurumunun çeşitli nedenlerle sarsılması sonucunda çiftler boşanmaya karar verebiliyorlar. Bunun içinde eşlerden birinin mahkemeye boşanma davası açmasıyla, boşanma süreci başlamış oluyor. Görünürde basit ve çözümü hızlı bir dava gibi görünse de nafaka, mal paylaşımı, velayet gibi hususlarla içinden çıkılmaz hal alabiliyor.
  Boşanma davasının hızlı ve hak kaybına neden olmadan sonuçlanması için bu davalarda uzmanlaşmış bir avukat yararlı olacaktır. Özellikle davanız Adana’da görülüyorsa uzman bir adana boşanma avukatı ile boşanma sürecini en doğru şekilde yönetmiş olursunuz.
  Boşanma Davası Çeşitleri Nelerdir?
  Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli olmak üzere ikiye ayrılıyor.
  Anlaşmalı Boşanma Davası; Bu boşanma türünde eşler boşanma konusunda her konuda anlaşmışlardır. Mal paylaşımı, nafaka, çocuk velayeti tam olarak belirlenmiştir. Bütün bu anlaşma konularını bir protokol haline getirip, imzalayarak, mahkemeye sunuyorlar. Mahkeme de genellikle bu protokol çerçevesinde davayı yürütüyor.
  Anlaşmalı boşanma davasının;
 - Evliliğin en az bir yıl sürmesi,
 - Eşlerin mahkemeye anlaşmalı boşanma davası için başvurmuş olmaları,
 - Eşlerin, mahkeme huzurunda boşanma iradelerini açıklamaları gibi şartları bulunuyor.
  Çekişmeli Boşanma Davası; Boşanmaya karar veren çiftler, boşanmanın temel unsurları olan boşanma, nafaka, velayet, mal paylaşımı gibi konulardan en az birinden anlaşmazlığa düştüklerinde mahkemeye çekişmeli olarak boşanma davası açıyorlar.
  Çekişmeli boşanma davasını boşanmak isteyen eş aile mahkemesine başvurarak, açıyor. Bu boşanma türünde, boşanma davasını açan, iddia ettiklerini ispatlamakla yükümlüdür. Bunun için de boşanmaya gerekçe olan delil ve tanıkları mahkemeye sunmalısınız.
  Boşanma Davası Nasıl Açılıyor?
  Boşanma davaları eşlerden birinin bulunduğu yerleşim yerindeki Aile Mahkemelerinde görülüyor. Bu nedenle eşlerden biri, dilekçeyle, Aile Mahkemesine başvuruyor. Eğer, anlaşmalı boşanma türü dava açılacaksa, dilekçeye protokol, çekişmeli boşanma davası açılacaksa dilekçeye delillerle tanık isimlerinin eklenmesi önemlidir.
  Boşanma davasını kendiniz açabileceğiniz gibi bu konularda deneyimli bir adana boşanma avukatı aracılığıyla da açabilirsiniz. Vereceğiniz bir vekaletle, boşanma sürecinin stresini ve sıkıntısını en az ölçüde atlatırsınız.
  Boşanma Davalarında Avukatın Rolü
  Boşanma davaları ister anlaşmalı isterse çekişmeli olsun oldukça sıkıntılı ve stresli bir süreçtir. Her ne kadar anlaşmalı da olsa boşanma davasında hak kaybına uğramanız söz konusudur. Çünkü protokolün en ince detayına kadar hazırlanması gerekiyor. Çocuğun velayeti, görüşme gün ve saatleri, tazminat, mal paylaşımı sıkıntılı bir süreçtir. Bu konuda maksimum yarar sağlamak için uzman bir avukatın deneyimine ihtiyacınız bulunuyor.
  Çekişmeli davalarda da, adana boşanma avukatı hukuki ve adli bilgisini de kullanarak, bu süreci en doğru şekilde atlatmanızı sağlıyor. Avukatınız sayesinde, daha uzun sürmesi gereken dava, kısa sürede bitebiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder