9 Temmuz 2020 Perşembe

Ev Ofis Tadilatının Özellikleri Nelerdir?


Ev Ofis Tadilatının Özellikleri Nelerdir?
Tadilat değiştirmeler veya değişiklikler anlamına gelmektedir. Bir evde veya ofiste yapılan köklü değişiklikler tadilat olarak adlandırılmaktadır. Komple tadilat, çatından bodrum katına kadar bütün binanın elden geçmesidir. Binanın komple yenilenmesi bu kategoride önemli bir konu olarak değerlendirilmektedir.
  Tadilat Neden Gereklidir?
  Yapı dünyasında tadilat, yaşam kalitemizi artıran ve yaşadığımız mekanların estetik özelliğini artıran bir işlemdir. Mutfaklar, banyolar, koridorlar, çatılar, teraslar ve evin giriş bölümleri ev tadilatı kategorisine giren bölümlerdir. Diğer yandan tadilat denildiği zaman ilk akla gelen konulardan biri de dış cephe montalama işlemidir. İç cephe çalışmalarının yanı sıra evin dış cephesi de tadilat sektöründe en çok konu olan meselelerden biridir.
  Komple Tadilat Nedir?
  Bir evin veya iş yerinin bütünüyle yenilenmesi işlemine komple tadilat denilmektedir. Komple tadilat tamirat işleri şu konular ele alınmaktadır:
  1- Çatı tadilatı, çatı kiremitlerinin değiştirilmesi ve kiremit altı zeminin izolasyonun sağlanmasıdır. Çatı membran döşeme işlemleri, izolasyon işleminde kullanılan bir tekniktir. Ayrıca çatının iç kısmı da su kaçırıyorsa, iç kısmının da izolasyonunun yapılması gerekir.
 2- Dış cephe mantolama işlemi, binanın ısı kaybını önleyen bir uygulamadır. Strafor ile dış cephenin kaplanması ve boyanması işleminden ibarettir.
 3- Mutfak tadilat işlemlerinde dolaplar, fayanslar, mutfak tezgahı ve tesisat anahtarlarının değişimi söz konusudur. Kombi için özel dolap ve cam balkon uygulamaları da listede yer almaktadır.
 4- Banyo tadilatında duşakabin montajı, su tesisat armatürlerinin ve elektrik tasisat düğmelerinin değiştirilmesi söz konusudur. Ayrıca fayansların yenilenmesi ve pis su gider sisteminin yenilenmesi de listede yer almaktadır.
 5- İç kapıların değiştirilmesi, salon kapılarının yenilenmesi, zemin tahtalarının yenilenmesi ve iç cephe boya ve kağıt kaplama işlemleri de bu kategoride listeye eklenmektedir. Dış cephe boyama ve kaplama işlemleri de tadilat kategorisinde yer almaktadır.
  Komple tadilat işlemleri, anahtar teslim yapılmaktadır. Bu işlemde güncel yapı malzeme fiyatları değerlendirmeye alınmaktadır.
  Ev Tadilat İşlemleri Nedir?
  Günlük yaşantımızın bir parçası olan ve huzur bulduğumuz mekanların başında gelen evler, zamanla kullanılmaz hale gelebilir ve tadilat ister. Çatı, mutfak ve banyo gibi bölümlerin yanı sıra oluklar, pis su giderleri, su tesisatları, elektrik tesisatları, giriş kapısı, bahçe duvarları ve bahçe kapıları zamanla hasar görebilir. Bu durumda ev tadilat işlemlerine ihtiyaç duyulacaktır.
  Ev tadilat işlemlerinde dikkat edilecek en önemli hususlardan biri bu konuda uzman olan firmanın tercih edilmesidir. Ev tadilat işlemlerinde ahşap pencerelerin değişimi de en çok tercih edilen hizmetlerden biridir.
  Ofis Tadilatının Özellikleri Nelerdir?
  Ofis ve ev tadilatında özellikle kış aylarında soğuk havanın etkisinden kurtulmak için pvc pencere sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Nemden dolayı çürüyen banyo ve tuvalet kapıları da pvc kapı ile değiştirilmektedir. Misafir odası, müdür odası ve ofis kabul bölümü gibi ofislere özel yerler, ofis tadilatı kategorisine girmektedir.
  Estetik açıdan göz kamaştırıcı özelliklere sahip kartonpiyer çalışmaları, iç mekan dekor çalışmalarında tercih edilen seçeneklerden biridir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder