14 Ekim 2020 Çarşamba

Nasip Duası ile İstediğini Elde Eden Ne Çok İnsan Var

   

Nasip Duası ile İstediğini Elde Eden Ne Çok İnsan Var

İnsanın dünya misafirhanesinde nasibini araması ve kısmetini bulmaya çalışması, bu sayede kendisini yaratan Yüce Kudrete yönelip Allah’a samimiyet içerisinde iltica etmesi ne güzel bir duygudur ve ne kadar hoş bir durumdur.

Bu nedenle insanlar nasip duası ile Allah’a yönelip bu güzel duyguyu tatmalı ve Cenabı Hakk’ın kendisine armağan edeceği nimetlere de daima şükretmelidir.

İşte tüm bu hayırlı durumlara ulaşabilmek adına, bu yazımızda din büyükleri tarafından bize sunulan nasip duası olarak bilinen birkaç tane çok önemli duadan bahsedeceğiz, bu duaların ne kadar faydalı olduğunu vurgulamaya çalışacağız.

Birinci Nasip Duası Şöyledir

“Festebşirû bi bey’ıkumullezî bâya’tum bihî, ve zâlike huvel fevzul azîm.”

Nasibini ve kısmetini açmak isteyen kişi, sessiz bir yere geçip orada 7 defa Fatiha Suresini okursa, ardından da yukarıdaki ifadeleri bir kağıt parçasının içerisine yazıp yanında taşımaya başlarsa, o kişinin kısmeti açılacak; nasibi yoluna girmeye başlayacak ve o kişi, nasibinin açılması hasebiyle türlü türlü güzellikler ile manevi duygular yaşayacak, psikolojik rahatlama ile kendini bulmaya başlayacaktır.

Rivayetlere göre bu duayı yukarıdaki tarife uygun bir şekilde yapan kişilerin hem evlilik ve kısmet anlamında nasipleri açılacak, hem de rızık ve bereket anlamında nasipleri açılacak ve bu nasip duası mucizelere vesile olacaktır.

Din büyükleri tarafından nakledilen bilgilere göre birçok sahabe de bu nasip duası ile hem evlilik hayatlarında hem de iş hayatlarında tarifi kelimelere sığmayacak kadar güzel gelişmeler yaşamışlardır.

Bu ifadeler kağıt parçasına yazıldıktan sonra bu kağıt parçası daima yanınızda olacak ve yanınızda olduğu süre boyunca da size Allah’ın izniyle nasibinizin ve kısmetinizin açılması onurunu ve şerefini yaşatmaya devam edecektir.

İlgili Yazı: Sevdiğinin Araması için Dua

Bir Başka Nasip Duası da Şöyle Yapılır

Kişi, sabah namazını kılmadan hemen önce uyanıp abdest alarak sabah namazından hemen önce 7 defa Fatiha Suresini okuyup ardından da 3 defa İhlas Suresi’ni okursa, sonrasında şu duayı yaparsa o kişinin nasibi ve kısmeti açılacak, o kişi tarifi imkansız bir nasip ile ödüllendirilecek, Cenabı Hakk’ın şefkati ve merhameti ile nasibinin düzene girdiğini görecektir inşallah:

“Allahu la ilahe illa hüvel hakiymul habir. Allahu la ilahe illa hüves semiul basir. Allahu la ilahe illa hüvel vahidul ehadun. Allahu la ilahe illa hüvel rahmanirrahiym. Allahu la ilahe illa hüvel ferdussamed.”

Fakat bu dua uygulandıktan sonra kişinin aynı zamanda şu ifadeleri de kullanması gerekir, yani yukarıdaki tarife uygun bir şekilde dua edildikten sonra şu ifadelerin de hemen ardından söylenmesi gerekir:

“Allah’ım nasibim açılsın, kısmetim yoluna girsin ve senin faziletini daima yaşayayım diye huzuruna gelip nasip duasından istifade etmek istedim, bana şimdiye kadar tattırmış olduğun güzellikleri devam ettirerek nasip duası ile bahtımı açıp Fatihayı şerif ve İhlası kerim hürmetine, beni mutluluğa ulaşan kullarından eyle, amin.”

Bu şekilde uygulama yapılırsa ve bitirilirse o kişinin nasibi ve kısmeti açılacak, talihi yaver gitmeye başlayacak, şanssızlıktan kurtulup bahtının güzel bir şekilde açıldığına şahitlik edecektir inşallah.

Başka güzel ve etkili bir nasip duası da şöyle aktarılmıştır:

Sahabelerin ve Evliyaların Yaptığı Nasip Duası

“Vellezine yekulune Rabbena heb lena min ezvacina va zürriyyatina kurrate a’yüniv vec’alna lil müttekiyne imama.”

Nasibinin açılması, bahtının yaver gitmesi ve Cenabı Hakk’ın kendisine ihsan edeceği her türlü fazilete ulaşmak isteyen kişiler, yukarıdaki duayı bir kayısı çekirdeğinin üzerine okuyup o kayısı çekirdeğini daima yanında taşırsa, bu kişiler insanlar içerisinde inanılmaz bir konuma yükselecek, bahtının açıldığına şahit olacak ve kısmetinin yaver gitmesi sayesinde inanılmaz gelişmeler yaşayarak Cenabı Hakk’ın rahmetine ve merhametine ulaştığı için kendisini daima şanslı ve talihli sayacaktır.

Birçok kişinin bu duayı yapıp kayısı çekirdeğine okuması ve o kayısı çekirdeğini de sürekli yanında taşıması sayesinde nasibinin açıldığı (yani nasip duasının feyzine ve bereketine ulaştığı) bildirilmiştir.

Bu nedenle bu duanın tecrübe edilmiş ve denenmiş mucizevi ve tılsımlı uygulamalardan biri olduğu belirtilmiştir.

Eğer tarif ettiğimiz nasip dualarından tam mânâsıyla istifade etmek, bu sayede Cenabı Hakk’ın lütuflarına ve bereketine mazhar olmak istiyorsanız, bu duaları yaparken mümkün mertebe abdestli olmaya çalışmanız ve öncesinde iki rekat nafile namaz kılmanız tavsiye edilir.

Yanı sıra bir kişi bu dualar ile Cenabı Hakk’ın kendisine nasip ve bereket manasında güzellikler taşımasını arzularsa, o kişi bu duaları yaptığını başka insanlara hiçbir şekilde anlatmamalı, onların bilgisi ve haberi dahilinde yapmamalıdır.

Çünkü kötü bir insanın zihninde dolaşan bu bilgi, duanın iptaline ve hükümsüz olmasına sebebiyet verecektir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder